Under ophold
Bjæverskovhus Kvindekrisecenter er for voldsramte kvinder, og deres evt. ledsagede børn.
På Bjæverskovhus får du hjælp, støtte og omsorg af social- og sundhedsfagligt personale, der har lang erfaring fra krisecenter-området. Vi hjælper dig til at ordne det praktiske eksempelvis søge ny bolig og få overblik over økonomien. Vi hjælper dig også med at bearbejde den vold, du har været udsat for.
Vi er sat i verden for at hjælpe dig til at leve et trygt liv uden vold.
Dit ophold på krisecenter er 100% frivilligt, og du kan til hver en tid vælge at afbryde det.
Vi sikrer din tryghed
Bjæverskovhus Kvindekrisecenter ligger i en stor ejendom på Østsjælland. Huset er videoovervåget og omgivet af en stor have. Ydredørene er altid aflåst og kun personale åbner døren.
Der er et vagtfirma tilknyttet Bjæverskovhus Kvindekrisecenter, der rykker hurtigt ud og hjælper, hvis der er ubudne gæster.
Modtagelsen på krisecenter
Når du ankommer til Bjæverskovhus, vil en kontaktperson tage imod dig. I får en snak om dine forventninger og situation. Vi vejleder dig også om personlig sikkerhed.
Du får en rundvisning i huset, så du hurtigt falder godt til.
Dit eget værelse
På Bjæverskovhus Kvindekrisecenter får du dit eget værelse. Her kan du lukke døren og få fred.
På værelset er en seng og en kommode/skab. Du får dune, pude, sengetøj og håndklæder stillet til rådighed.
Du er ikke alene
På Bjæverskovhus Kvindekrisecenter er der plads til i alt 9 kvinder og deres ledsagende børn. De andre kvinder ved, hvordan det er at være i samme situation som dig.
Du kan fortælle din historie ligeså mange gange du har brug for. De andre omkring dig forstår og kan sætte sig ind i din situation.
Hjælp til selvhjælp
Du bliver tilbudt samtaler med fagprofessionelle og vejledt om at søge bolig, din økonomi, arbejdsmarkedet mv. Vi overtager ikke dine problemer, men vi vejleder dig i at kunne klare dig selv.
Vi stræber mod, at du opbygger et sundt selvværd, mens du er på Bjæverskovhus. Også selvom den slags tager tid.
Psykologbehandling
I forbindelse med dit ophold på Bjæverskovhus bliver du tilbudt 10 timers gratis psykologbehandling. Behandlingen udføres af en autoriseret psykolog. Psykologsamtalerne vil hjælpe dig med at bearbejde dine oplevelser af den vold, du har været udsat for.
Hvis du har børn bliver de også tilbudt gratis psykologbehandling.
Fællesområder
Du og dine børn deler badeværelser med de andre kvinder og børn. Der er desuden en fælles stue og et fælles køkken, hvor I selv tilbereder jeres mad.
Vi er sammen om det
På Bjæverskovhus bor vi sammen som en familie. Det betyder, at alle hjælper hinanden med at få hverdagen til at fungere.
Du har selv ansvaret for at rydde op og gøre rent på dit eget værelse. Vi er sammen om at gøre rent på fællesområderne.
Vi laver mad og spiser som udgangspunkt måltider sammen. Det giver kontinuitet i hverdagen og hjælper med at alle lære hinanden at kende.
En gang om ugen holder vi husmøde og fordeler opgaver imellem os. Vi taler også om, hvordan vi har det med hinanden.
Dagligdagen og aktiviteter
Vi vil gerne understøtte, at du og dine børn har en meningsfuld og givende hverdag, mens I er på Bjæverskovhus. Derfor har vi tilbud om en række aktiviteter.
Dine børn er stadig dit ansvar
Dine børn er en del af fællesskabet, men det er dit ansvar at tage dig af dem under jeres ophold. Du er stadig den vigtigste omsorgsperson i deres liv.
Vi tilstræber at skabe en hverdag, som er forudsigelig og rolig for børnene.
Børnene modtager psykologhjælp og bliver støttet i at bearbejde de traumatiske oplevelser, de har været udsat for eller vidne til.
Hvis du medbringer dyr
Har du dyr, du ønsker at medbringe, laver vi en individuel vurdering ved grundig samtale med dig.
Du har selv ansvaret for at passe dit dyr, og dyret må ikke være til gene for husets øvrige beboere eller personale.
Vi laver altid en husdyrskontrakt med dig om dit dyr. Hvis du ikke kan overholde kontrakten, kan vi bede dig finde alternativ pasning til dyret, mens du opholder dig på Bjæverskovhus.
Sikkerhed går forud for alt
Af sikkerhedsmæssige årsager og af hensyn til de andre beboere, skal besøg aftales med personalet. Din voldelige partner/familie har ikke adgang til krisecenteret.
Du må forlade krisecenteret, når du vil, men du skal give besked til personalet, når du går ud, og hvornår du forventer at komme hjem.
Betaling
Din hjemkommune betaler for dit ophold på Bjæverskovhus.
Længden på dit ophold
I gennemsnit varer et ophold på et krisecenter ca. 3 måneder. Nogle har brug for et par uger og nogle har brug for mere end 3 måneder for at komme på fode. Når du flytter ind på Bjæverskovhus Kvindekrisecenter lægger vi sammen en handleplan for dit ophold sammen med din hjemkommune (Serviceloven §141).
Vi støtter dig også, når du fraflytter Bjæverskovhus Kvindekrisecenter.
Kontakt Bjæverskovhus Kvindekrisecenter
Ringstedvej 540
4632 Bjæverskov
Telefon: 21 69 30 62
Ring i dag
til Bjæverskovhus Kvindekrisecenter
21 69 30 62