Hjem Social Tårnbyhus LGBT+ Krisecenter Under opholdet

Under opholdet

Hvad du kan forvente, når du flytter på Tårnbyhus.

De første dage

Det kan være utrygt at ankomme på krisecenter, da det er et nyt og fremmed sted. Det kan gøre de første dage svære, da der er nye informationer og nye omgivelser at tage stilling til. Det er naturligt, at der kan opstå en masse tanker og spørgsmål, og derfor gør vi en masse ud af at introducere dig godt til huset og personalet.

Din kontaktperson støtter dig

Du bliver tildelt en kontaktperson hurtigst muligt efter indflytning. Det er din faste, primære person som du vil have løbende samtaler med. Vi har en ugentlig samtale, og både du og din kontaktperson har sammen et fælles ansvar for, at det bliver afholdt. I skal lave en aftale om samtale, hvor I sammen kan få overblik over, hvad der skal gøres her og nu, og hvad der kan vente til du er faldet mere til. Vi er her for at støtte dig. 

Dit værelse og fællesområderne

På Tårnbyhus har du dit eget værelse, hvor kun du og personalet har nøgle til. Værelset er fuldt møbleret med seng, kommode/skab og tv. Næsten alle værelserne har desuden eget badeværelse.

Udover dit eget værelse er der på Tårnbyhus køkken, spisestue og en stor lys opholdsstue med højt til loftet og bløde sofaer. Vi har derudover en mindre dagligstue, hvor der også er sat legetøj frem til børnene.

Vi har vaskekælder, som du er velkommen til at benytte.

Tårnbyhus ligger i en stor herskabsvilla omgivet af en tæt beplantet forhave og et lukket gårdmiljø.

I annekset ved siden af hovedhuset er der samtale- og mødelokale samt kontor.

Generelt har vi gjort meget ud af at indrette Tårnbyhus hjemligt og hyggeligt, da de fysiske rammer har stor betydning for de fleste menneskers velbefindende.

Hvis du har børn​ med

Hvis du har børn med på krisecentret, vil de få tildelt en af vores børnerådgivere. Børnerådgiveren inviterer dig og dine børn til en velkomstsamtale, hvor denne på en aldersvarende måde fortæller om, hvad et krisecenter er, og hvad vedkommendes kan hjælpe jer med.

Børnerådgiveren vil også tale med dine børn om deres trivsel og årsagerne til at de opholder sig på krisecentret, da de kan have mange tanker og bekymringer.

Du er stadig den vigtigste omsorgsperson og har ansvaret for opdragelsen, men mens I bor på Tårnbyhus, vil vi støtte dine børn bedst muligt.

Hvis du har dyr med

Du må gerne medbringe dit kæledyr, såfremt det ikke er til gene for de andre beboere eller personalet.

Som udgangspunkt skal dyret opholde sig på dit værelse, og du har det fulde ansvar for dets trivsel og pleje.

Til indflytningssamtalen laver vi en husdyrs-kontrakt med dig, og hvis du ikke kan overholde den, kan vi henvise dig til at finde alternativ pasning, mens du opholder dig på Tårnbyhus.

Beboermødet

Tårnbyhus har plads til 7 beboere og deres evt. børn. Vi bor sammen som en stor familie, og det betyder, at alle skal byde lidt ind i fællesskabet.

Hver uge holder vi beboermøde, hvor vi fordeler opgaverne i huset og taler med hinanden om, hvordan det er at bo på Tårnbyhus LGBT+ Krisecenter. Til beboermødet taler vi også om ønsker til aktiviteter og kommende højtider.

Kontakt Tårnbyhus LGBT+ Krisecenter

Amager Strandvej 384
2770 Kastrup

Telefon: 24 81 64 66

Telefontid: 8.00-21.00 alle ugens dage

Ring i dag
til Tårnbyhus LGBT+ Krisecenter

Ring

24 81 64 66