Hjem Om os Om Forenede Care A/S

Et dansk omsorgsselskab

Forenede Care er et 100% danskejet familieselskab, der bidrager med professionel pleje og omsorg samt specialiseret rehabilitering inden for service- og sundhedsloven i privat regi og i offentlig-privat samarbejde. Vi er en del af Forenede Koncernen.

I Forenede Care ved vi, at ikke to mennesker er ens, og at det, der virker for én, ikke nødvendigvis virker for en anden. Derfor tager vi altid udgangspunkt i den specifikke borger og skaber en løsning, der passer præcist til den enkelte – og vi har altid hjertet med. Det gælder vores beboere såvel som vores medarbejdere.

Og hvad ville der egentlig ske, hvis vi mistede blikket for individet? Ja, så ville vi ikke kunne gøre en ægte forskel for det enkelte menneske i hverdagen. I stedet for at møde borgerne med et åbent sind og en vilje til at imødekomme deres behov, ja, så ville vi møde dem med et nej. Vi ville heller ikke give os tid til at holde opfølgende samtaler og tilfredshedsundersøgelser flere gange om året – men blot holde os til det, som loven påbyder os. Og når det kom til vores medarbejdere, ville vi behandle dem alle ens – i stedet for at se, hvad de hver især har brug for, og hvad de kan bidrage med.

Mange ting er forandret i vores virksomhed, siden den blev etableret i 1959. Men én ting er uændret – og sådan bliver det ved med at være: Vi tager altid udgangspunkt i det enkelte menneske og ser forskellene og de forskellige behov. Det er dét, der gør os til Forenede.

Fortiden, nutiden og lidt om fremtiden

Historien om Forenede Care går tilbage til 1998, hvor vi overtog driften af Malmös næststørste plejecenter, Segevångsgården. Med tiden voksede antallet af plejecentre drevet af Forenede Care AB, og er nu oppe på 70 centre i Sverige.

I Danmark blev der i 2002 indført frit valg af plejehjemsplads, og i 2003 frit valg af hjemmepleje, herunder personlige pleje, hjælp til praktiske opgaver i hjemmet, madservice med videre. Fritvalgsordningen for praktisk hjælp og personlig pleje åbnede nye muligheder for health care i Danmark.

Med erfaringerne fra Sverige begyndte Forenede Care A/S at opstarte og overtage drift af plejecentre samt hjemmepleje i tæt samarbejde med danske kommuner. Vi driver ikke længere hjemmepleje, men har i stedet specialiseret os i centre, hvor folk bor hos os.

Forenede Care driver i dag Lokalcenter Bøgeskovhus i Aarhus Kommune, Langagergård Plejecenter i Greve Kommune og Hiort Lorenzen Plejecenter i Haderslev Kommune.

Foruden plejecentre ejer og driver vi Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter, Bjæverskovhus Kvindekrisecenter, Haslevhus Kvindekrisecenter og Tårnbyhus LGBT+ Krisecenter.

Vi ejer og driver Bostedet Vejenhus og Ringstedhave Botræning.