Hjem Neuro For dig som borger Specialiseret genoptræning efter erhvervet hjerneskade Ankomst – første dag

Ankomst – første dag

Vi ved at første dag på Ringstedhave kan være en smule overvældende. Derfor har vi skrevet lidt om, hvad du kan forvente af din første dag af dit ophold.

De fleste kommer til Ringstedhave direkte fra sygehuset om formiddagen og bliver kørt af en handicaptransport.

Dine pårørende er velkomne til at køre i forvejen og se huset inden din ankomst. På den måde er der også et kendt ansigt, når du ankommer.

Uanset om du kommer alene eller ej, vil vi gøre alt hvad vi kan for at tage varmt imod dig, og at sikre du får det bedst mulige ophold i de dage, uger eller måneder, der følger.

På Ringstedhave vil du blive modtaget af et team af fagpersoner, som vi tilstræber vil følge dig igennem hele dit ophold. Det drejer sig om en neuropsykolog, fysioterapeut, ergoterapeut, talepædagog, sygeplejerske og socialrådgiver. 

Inden din ankomst har det tværfaglige team sat sig grundigt ind i din sag via journaler mv. fra sygehuset. Det er dog ikke alt, vi kan læse os til, så vi gør meget ud af at tale med dig og dine eventuelle pårørende om forventninger og ønsker til dit ophold.

Du mødes med dit team hver 14. dag herefter og sammen sætter I nye ambitiøse men realistiske mål for din genoptræning. Vi kalder disse møder for Den Involverende Samtale.

De mange svære ord

I løbet af dit ophold på Ringstedhave, vil du og dine pårørende støde på forskellige fagudtryk fra hjerneskadeområdet. Vi har derfor lavet en ordliste, som måske kan give lidt mere overblik.

På Ringstedhave får du dit eget værelse med tilhørende badeværelse. Du får ro til at finde dig til rette på værelset, pakke ud og evt. tale med dine pårørende.

Herefter får du en rundvisning på hele centeret. Forenede Care Neuro, Ringstedhave består af tre fløje og en lukket have med terrasse. Der er træningssale, hyggekroge, vaskerum, opholdsstuer, et træningskøkken, kursuslokaler, kontorer samt 20 beboerværelser og et bo-afsnit for unge med erhvervet hjerneskade.

Alle beboere er i samme situation som dig og personalet er specialiseret i genoptræning efter hjerneskade. Du vil derfor altid være omgivet af mennesker, der forstår dig og din situation.

Personalet vil – udover at varetage din genoptræning – også hjælpe dig med at blive en del af det sociale liv på Ringstedhave.

Download og print information om døgnophold

Kontakt os

Cecilie Bolø Østergaard
Forløbskoordinator og audiologopæd

Forenede Care Neuro, Ringstedhave
Ole Hansens Vej 7
4100 Ringsted

Telefon: 20 14 19 11

Jeg har været yderst tilfreds med mit ophold her. Det er sandt, hvad de siger. Jeg fik at vide, at I var de bedste – og det er I også. Ingen kan måle sig med jer.

Zelijko, tidligere borger på Forenede Care Neuro, Ringstedhave