Hjem Neuro For dig som borger Specialiseret genoptræning efter erhvervet hjerneskade Historier fra Ringstedhave

Historier fra Ringstedhave

Herunder kan du finde vores cases fra Ringstedhave. Selvom to forløb ikke er ens, kan du måske finde inspiration i andres historier.

“Jeg var først negativ, men de kan mange gode ting her.”

Da Frank kom til Ringstedhave skulle han i hvert fald ikke spise vegetarmad. Han skulle ikke gå til yoga eller være på sanghold. Og han skulle da slet ikke ud at ride. Men det har ændret sig. Og hvis der var plads hjemme i haven, så havde han selv købt sig en hest.

Fernisering med medarbejdere og beboere på Ringstedhave omkring et veldækket bord

Gnisten tilbage: Patchwork-fernisering gav Kirsten et mål med rehabiliteringen

Kirsten Larsen har ikke kunnet sy siden sin hjerneblødning, da hele højre side af kroppen er følelsesløs. I stedet har hun udstillet sine smukke værker på Ringstedhave, og det har vækket motivationen til live igen.

En helt særlig genoptræning: Morten bygger modeltog i kælderen på Ringstedhave

Mortens liv tog en uventet drejning, da han pådrog sig en pludselig hjerneskade. Nu imponerer han med sin togbane, der har været afgørende for hans udvikling og livskvalitet.

Værkstedgruppens pilfingervæg

En pilfingervæg, en sansevæg eller en aktivitetstavle. Måske bedst kendt fra børneværelset til at stimulere mindre børn og opøve finmotorik. Men en pilfingervæg kan også bruges til genoptræning efter hjerneskade. Både når den hænger på væggen, men sandelig også når den skal laves.

Hvordan en mærkværdig træplade, gav et særligt bånd mellem Kim og hans ergoterapeut

Læs historien om Kim, der både fik genoptrænet sin grov- og finmotorik. Hans fingerfærdigheder blev blandt andet genoptrænet med en ganske særlig opgave.

Sammenhold og venskaber under og efter ophold på Ringstedhave

En sommeraften mødes en gruppe venner på en cafe i Ballerup. Der er højt humør og mange smil og grin på tværs af bordet. Det ligner en helt almindelig vennegruppe, men de har en fælles forhistorie som ramte af erhvervet hjerneskade og de er tidligere beboere på Ringstedhave.

Jens fik kraniebrud efter et voldsomt styrt på en ATV

Hvad der skulle have været et hyggelig tur til Sverige i jagthytten med vennerne, udviklede sig hurtigt til at blive om kamp om liv eller død for 55-årige Jens, da han styrtede på en ATV og fik kraniebrud.

Det blev en hård kamp, for den ellers livsglade Jens, at få humøret op igen. Men hos Ringstedhave fandt han glæde i at stå i køkkenet.

Anders fik en pludselig hjerneblødning

Anders kom til Ringstedhave 4 uger efter en alvorlig hjerneblødning.

”Man kan med det samme fornemme, at de ved, hvad de taler om på Ringstedhave. De sætter sig ind i tingene og udnytter hinandens kompetencer. Og det er megafedt at være et sted, der bliver designet specifikt til den enkelte.” Fastslår Anders.

“Det var det, jeg havde savnet – at komme i gang med noget.”

Hør Peters inspirerende historie om, hvordan han kom i gang igen efter sin erhvervede hjerneskade.

“Da jeg kunne gå med gangstaven tænkte jeg ‘hold da op, kan jeg virkelig få lov til det?”

Sådan fortæller Jan om en af sine oplevelser på Ringstedhave.