Hjem Neuro For dig som borger Specialiseret genoptræning efter erhvervet hjerneskade Faciliteter

Faciliteter

På Ringstedhave har du eget værelse med bad og toilet. Derudover får du fuld adgang til træningsudstyr, der er særligt målrettet til genoptræning efter hjerneskade.

Dit værelse på Ringstedhave

Du får dit eget værelse med tilhørerende badeværelse. Værelserne er funktionelt indrettet med en seng, skabe til tøj, et skrivebord og en lænestol. Har du gavn af genoptræning på briks, kan vi stille sådan en på dit værelse.

Vi anbefaler, at du selv medbringer genstande, der kan gøre værelset hyggeligt og hjemligt. På alle værelser er der TV og wifi. Du er velkommen til at medbringe en lille musikafspiller, hvis du har lyst.

Ønsker du at have en pårørende overnattende en enkelt nat i ny og næ, er der mulighed for dette i dit værelse, da vi har en gæsteseng, du kan låne.

I værelset er der et kaldeapparat, så du altid har mulighed for at få fat i personalet. Kaldeapparatet er en lille brik, som du kan have om håndleddet eller hængende om halsen.

Du får desuden en nøglebrik til dit værelse. Døren til værelset låses, når du lukker den, og det er kun din og personalets nøglebrik, der kan åbne døren.

Hjælpemidler og træningsudstyr

Ringstedhave er udstyret med specialiserede hjælpemidler og træningsudstyr. Vi har fire træningssale, hvoraf den ene bl.a. har kondicykler, gangbånd med LiteGait og Nustep. Her er der også god mulighed for selvtræning med støtte af personale, hvis der er behov for dette.

I en anden træningssal er der mulighed for at få lidt ro. Her er loftlift, vippeleje og ståstøttebord. I den sidste træningssal har vi alt fra Treax pads til finmotorisk træningsfaciliteter og bolde.

Vi har desuden et åbent træningsområde hvor vores armrobot ArmeoSpring og vores balancetræner THERA trainer Balo står med en storskærm. Her bliver der også spillet Nintendo Wii.

I vores træningskøkken er der god mulighed for at træne alt fra fin- og grovmotorik til overblik, planlægning og struktur. Køkkenet er udstyret med opdelt hæve/sænke borde og alle de ting man normalt finder i et køkken. Der er både ergonomisk udstyr men også almindelige dagligdags genstande som spatler, knive og dåseåbner, som man har derhjemme.

Overfor træningskøkkenet er vores træningsvaskeri med almindelig vaskemaskine og tørretumbler. Her kan du træne det at vaske tøj selvstændigt, samt hænge det op, stryge osv.

Akvariefisk der giver liv og virker afstressende

I vores hyggelige fællesstue har vi et stort akvarium med farverige slørhaler. Fiskene er flotte og afstressende at kigge på.

Fællesområder til det sociale

Vi har en lille tv-stue, som du og dine besøgende altid er velkomne at anvende. I aftentimerne er der hyggeligt samvær omkring tv’et med de andre beboere og personalet.

Børn

Børn og børnebørn er meget velkomne. Vi har indrettet et lille børnehjørne, hvor børnene kan lege.

Vores nærmeste naboer er en børnehave og udenfor deres åbningstid, kan vi frit bruge deres naturlegeplads.

Udendørs

Vi har en stor terrasse, hvor du er dine besøgende er velkomne til at opholde jer. Haven bruges også til træning af eksempelvis balance-, gang- og bakketræning samt havearbejde.

Kontakt os

Cecilie Bolø Østergaard
Forløbskoordinator og audiologopæd

Forenede Care Neuro, Ringstedhave
Ole Hansens Vej 7
4100 Ringsted

Telefon: 20 14 19 11

Tusind tak for de weekender, jeg måtte overnatte hos Ib. Det har betydet meget i forhold til at vi skulle lære at kommunikere sammen og selvfølgelig også være sammen.

Samtidig vil jeg på vegne af Ib sige tusind tak for et super godt og dejligt ophold, hvilket han har været rigtig glad for.

Ib er simpelthen kommet så godt på vej, hvilket betyder så meget for os begge, takket være jeres fantastiske team.

Hanne, pårørende til tidligere beboer