Hjem Neuro For dig som fagperson Specialiserede neurorehabiliteringsforløb Træningsudstyr

Træningsudstyr

Ringstedhave er udstyret med specialiserede hjælpemidler og træningsudstyr. Vores mål er at stille det bedste udstyr og det fagligt stærkeste personale til rådighed for alle borgere, der kommer til os.

Vippeleje

Denne anvendes til træning af stående funktion for borgere der har behov for meget støtte.

Man kommer i liggende og bliver her spændt fast evt. med bord foran. Derefter vippes den langsomt op til den vinkel borgeren kan tolerere. Det er vigtigt for alle at komme til stående position for at aktivere og stimulere muskler, kredsløb, fordøjelsessystemet og led.

Ståstøttebord

Et ståstøttebord træner den stående stilling, herunder vægtbæring og balance. Den hjælper borgeren og at stå ved brug af seler. Når borgeren er stående er der et bord foran som støtter borgeren. Her kan laves aktiviteter som tandbørstning, spisning, funktionstræning og lign. Den kræver mere funktion end vippelejet. Se også THERA trainer Balo, som er en videreudvikling af tanken bag ståstøttebord.

Manuped

Manuped træner både arme og ben. Håndtagene kan bevæge sig i flere plan og fodkålene er udstyret med underbensstøtter. Med en nem og overskuelig (lille) computer og et jævnt bevægemønster, er der mulighed for at give borgeren med lavt funktionsniveau en alsidig træning.

LiteGait

I LiteGaiten kommer borgeren i en sele og her kan de bevæge sig frit. LiteGaiten bruges som led i gangtræning, hvor terapeuten skånes for tunge løft og borgeren føler sig sikker og understøttet. Den bruges ofte på løbebånd eller ude på gangene. Borgerne elsker at de igen kan gå omkring.

GaitSense

GaitSense giver en hurtig, nem og præcis ganganalyse, der bruges til afklare hvor i gangfasen helt præcist, der skal sættes ind. Det kan fx være i standfasen eller i svingfasen.

HUR benpres

Denne benpres er anderledes end standarden. Dens modstand er baseret på lufttryk og ikke vægte, som giver mulighed for at regulere og finjustere meget nøjagtigt og i meget små intervaller. Den er nem at komme ind og ud af for kørestolsbrugere og den forhindrer overekstention i knæene.

El-stimulation

Vi bruger VitalStim til at stimulere og træne ansigtslammelser, herunder både omkring øjet samt mundvig. Desuden bruger vores ergoterapeuter og audiologopæder VitalStim til træning af synkeevne og koordination.

THERA Trainer Balo

Postural kontrol er evnen til at effektuere, opretholde og genoprette balancen i siddende, stående eller aktiv stilling. Mange borgere med erhvervet hjerneskade har påvirket balance grundet nedsat truncus- og hovedkontrol (mave/ryg/hoved). I sammenhæng med kognitive udfald som bl.a. neglekt eller nedsat orientering til den ene side kan balanceevne og reaktion være stærkt påvirket. THERA Trainer Balo giver mulighed for at træne dette på en sjov men sikker metode. Det ligner et normalt ståstøttebord og kan også fungere som dette, men der er to ting der skiller sig ud. Den første er muligheden for at træne den dynamiske balance. Med fjedresystemet, som gør at man i stående stilling kan bevæge sig i alle retninger, er der mulighed for at træne statisk balance, vægtforskydning, reaktionsevne, motoriske færdigheder samt styrke og udholdenhed. THERA Trainer Balo er koblet op på et softwareprogram, således at der er mulighed for at interagere og spille alt imens man træner det fysiske. Softwareprogrammets intuitive og motiverende spil, som er målorienteret og sjovt træner kognitive færdigheder som overblik og opmærksomhed. Alt data gemmes og derved kan resultater og fremgang tydeligt dokumenteres og evalueres hos hver enkelt borger. 

ArmeoSpring

ArmeoSpring er en armrobot, hvor den dårlige/lammede arm bliver sat i en arm-eksoskeleton. Denne bevæger armen for og med borgeren. Graden af støtte vurderes og indstilles for hver borger og kan ændres undervejs ved fremgang.

ArmeoSpring give mulighed for at tilbyde borgeren mere intensiv og endnu bedre genoptræning. Den kan indstilles med opgaver og sværhedsgrader der matcher den enkelte borgers funktionstab og derefter øges i takt med borgerens progression. Den faciliterer derved til hurtigst mulig funktionsbedring/effekt af genoptræningen. 
ArmeoSpring er målrettet borgere med moderat til sværere kraftnedsættelser. Ergonomisk vægtaflaster ArmeoSpring terapeuten. En terapeut ville aldrig kunne udføre så mange repetitioner og bevægeudslag i så høj kvalitet og effektivitet selvstændigt. ArmeoSpring leverer en dynamisk funktionel træning. Den træner skulder, albue og håndled, samt gribefunktion. Man kan sidde i kørestol eller i stol.

Bevægeanalyser, tests og træningsresultater der udføres i ArmeoSpring af den enkelte borger gemmes fra først til sidst i træningsforløbet, og der kan løbende genereres resultat-/progressionsrapporter der optimerer vores muligheder for at dokumenterer indhold og resultater af den terapeutiske intervention for det enkelte borgerforløb.

Bliv klogere på neurorehabilitering

Ved tilmelding får du straks din e-bog med gode råd, tips og tricks for dig, der arbejder med borgere med erhvervet hjerneskade. Du tilmeldes samtidigt Forenede Care Neuros nyhedsbrev, som du når som helst kan afmelde.