Under opholdet på Haslevhus Kvindekrisecenter
Dit nye midlertidige hjem.
På Haslevhus får du hjælp, støtte og omsorg af voldsfagligt, socialfagligt og sundhedsfagligt personale, der har årelang erfaring med at hjælpe voldsudsatte. Vi hjælper dig først og fremmest med at komme i sikkerhed og væk fra den vold, du har været udsat for. Vi er her døgnet rundt.
Vi tager altid udgangspunkt i din situation og det, du fortæller os, du har brug for hjælp til. Vores opgave er at sikre din tryghed.
Modtagelsen på krisecenter
Når du ankommer til Haslevhus Krisecenter bliver du modtaget af en af husets medarbejdere, som vil sørge for, at du får en grundig introduktion til, hvem vi er, hvad vi kan tilbyde dig, og hvilke forventninger vi har til dig under dit ophold.
Vi taler med dig om din personlige sikkerhed og sørger for, du bliver vist rundt og får hilst på de øvrige medarbejdere og kvinder, som også bor her.
Dit eget værelse
På Haslevhus Kvindekrisecenter får du dit eget værelse. Her kan du lukke døren og få ro. Værelset er møbleret, og vi har redt seng til dig og lagt håndklæder frem, som du kan låne under dit ophold.
Du er ikke alene
På Haslevhus Kvindekrisecenter er der plads til i alt 12 kvinder, som har været udsat for vold.
Mange kvinder oplever, det kan være hjælpsomt at tale med andre, som har været i en lignende situation.
Hjælp til selvhjælp
Løbende vil du blive tilbudt fagprofessionelle samtaler med vores medarbejdere om forskellige aspekter af din situation. Du vil kunne få ugentlige voldsfaglige samtaler med en af dine faste tre kontaktpersoner. Du vil også kunne få hjælp til fx afklaring af din økonomi, din boligsituation, dine familieforhold, herunder rettigheder ift. dine evt. børn.
Vi støtter dig, hvor du har brug for det.
Psykologbehandling
Du har ret til ti timers psykologbehandling under dit ophold. Vi samarbejder med flere kvalificerede psykologer og hjælper dig gerne med at finde den rette.
Kontakt til andre professionelle
Hvis du har været vant til at få hjælp i distriktspsykiatrien, et misbrugscenter eller en anden enhed, vil vi som udgangspunkt hjælpe dig til at holde fast i den hjælp. Når det ikke er muligt, støtter vi dig i at finde en tilsvarende hjælp i vores lokalområde.
Dine kontakter/behandlere er velkomne i vores hus. Husk at lave aftaler med personalet forud for et besøg.
Alt det vi er fælles om
Du deler badeværelser med de andre kvinder. Derudover har Haslevhus en fælles stue, en spisestue, et bibliotek, et fælles køkken og et fællesrum til kreativ udfoldelse.
På Haslevhus er alle måltider en del af tilbuddet, og kvinderne i huset skiftes til at tilberede aftensmaden. Du kan få støtte til at lave aftensmad, når det er din tur. Vi spiser aftensmaden sammen i den fælles spisestue.
På Haslevhus hjælper vi alle sammen hinanden med at få hverdagen til at fungere. Du har ansvaret for at rydde op og gøre rent på dit eget værelse.
En gang om ugen holder vi beboermøde.
Hvis du har børn
Hvis det er foreneligt med din sikkerhed, tilbyder vi, at dine børn kan komme på et kort besøg og se dit værelse og huset, du bor i. Du skal lave en aftale med din kontaktperson inden besøget. Vi hjælper med at gøre besøget så hyggeligt som muligt.
Vi hjælper dig også gerne med, hvordan du fortæller dine børn om din situation på en måde, der er alderssvarende, og så ærligt som muligt uden at skabe usikkerhed og utryghed for dem og dig.
Vi hjælper dig også med at være i kontakt med relevante myndigheder, din kommune, Familieretshuset mv. for at sikre din relation og dine rettigheder til dine børn.
Hvis du medbringer dit kæledyr
Du har selv ansvaret for at passe dit kæledyr, og det må ikke være til gene for husets øvrige kvinder eller personale.
Vi laver altid en kæledyrskontrakt med dig. Hvis du ikke kan overholde kontrakten, kan vi bede dig finde alternativ pasning, mens du opholder dig på Haslevhus.
Vi bestræber os på at have aftaler med frivillige kæledyrspassere i lokalområdet.
Besøgende på Haslevhus
Du kan ikke have gæster på besøg, men du kan altid besøge dine venner og familie. Forud for dit besøg taler vi din sikkerhed grundigt igennem. Vi skal af sikkerhedsmæssige årsager altid vide, når du forlader huset, og hvornår du forventer at være retur.
Betaling
Din hjemkommune har pligt til at betale for dit ophold på Haslevhus. Hvis din økonomi er tilstrækkelig til det, vil din kommune opkræve egenbetaling for dit ophold på Haslevhus.
Din kontaktperson på Haslevhus krisecenter kan hjælpe dig med ansøge om hel eller delvis fritagelse for egenbetalingen, hvis du har egne høje udgifter.
Længden på dit ophold
Det er meget forskelligt, hvor længe kvinderne bor her. Behovet er individuelt, og det er vi meget opmærksomme på.
Kontakt Haslevhus Kvindekrisecenter
Køgevej 43
4690 Haslev
Telefon: 21 64 62 16