Hjem Social Haslevhus Kvindekrisecenter Under opholdet på Haslevhus Kvindekrisecenter

Under opholdet på Haslevhus Kvindekrisecenter

Dit nye midlertidige hjem.

På Haslevhus får du hjælp, støtte og omsorg af pædagogisk socialfagligt og sundhedsfagligt personale, der har årelang erfaring fra krisecenter-området. Vi hjælper dig først og fremmest med at komme i sikkerhed og væk fra den vold du har været udsat for.

Vi hjælper dig i gang der, hvor du har behov og tager altid udgangspunkt i din situation og det du fortæller os, at du har brug for hjælp til

Vi sikrer din tryghed

Haslevhus Kvindekrisecenter ligger lige udenfor Haslev stationsby. Vi har til huse i en stor gammel herregård i naturskønne opgivelser.

På Haslevhus Kvindekrisecenter er der uddannede medarbejdere på arbejde hele døgnet.

Modtagelsen på krisecenter

Når du ankommer til Haslevhus Krisecenter bliver du modtaget af en af husets medarbejdere som vil sørge for at du får en grundig introduktion til hvem vi er, hvad vi kan tilbyde dig og hvilke forventninger vi har til dig under dit ophold i huset.

Vi taler med dig om din personlige sikkerhed, og sørger for at du bliver vist rundt og får hilst på de øvrige medarbejdere og kvinder du kommer til at bo sammen med under dit ophold.

Dit eget værelse

På Haslevhus Kvindekrisecenter får du dit eget værelse. Her kan du lukke døren og få ro. Værelset er møbleret og vi har redt seng til dig og lagt håndklæder frem som du kan låne under dit ophold.

Du er ikke alene

På Haslevhus Kvindekrisecenter er der plads til i alt 12 kvinder. De andre kvinder ved, hvordan det er at være i samme situation som dig.

Mange kvinder oplever at det kan være hjælpsomt at opdage, at andre har været i en lignende situation. De fleste kvinder fortæller at det føles rart at dele sine oplevelser med de andre kvinder – det er dog langt fra et krav vi stiller, men oftest en naturlig udvikling.

Hjælp til selvhjælp

Vi tror på at alle mennesker, der bliver udsat for vold og overgreb kæmper imod på deres egen måde og vi arbejder sammen med dig om at styrke dig og din selvforståelse.

Du bliver tilbudt ugentlige voldsfaglige samtaler med fagprofessionelle medarbejdere. Du vil blive tilbudt samtaler med fagprofessionelle medarbejdere om din øvrige situation, din økonomi, din boligsituation, dine familieforhold, herunder dine børn, og det du i øvrigt måtte have brug for at få talt igennem for at kunne handle og agerer.

Vi støtter dig der hvor du har brug for det og hjælper dig gerne i gang med det du selv finder svært eller overskueligt.

Psykologbehandling

Du har mulighed for at få psykologbehandlingen på Krisecenteret, hvis du ønsker det. Vi samarbejder med flere kvalificerede psykologer og hjælper dig gerne med at finde den rette. 

I forbindelse med dit ophold på Haslevhus Krisecenter har du ret til 10 timers psykologbehandling. Behandlingen skal udføres af en autoriseret psykolog. 

Kontakt til andre professionelle

Hvis du har været vant til at få hjælp i distriktspsykiatrien, et misbrugscenter eller en anden enhed, vil vi som udgangspunkt hjælpe dig til at holde fast i den hjælp. Når det ikke er muligt støtter vi dig i at finde en tilsvarende hjælp i vores lokalområde.

Dine kontakter/behandlere er velkomne i vores hus. Husk at lave aftaler med personalet forud for et besøg.

Alt det vi er fælles om

Du deler badeværelser med de andre kvinder. Derudover har Haslevhus en fælles stue, en spisestue, et bibliotek, et fælles køkken og et fællesrum til kreativ udfoldelse.

På Haslevhus er kost en del af tilbuddet og kvinderne i huset skiftes til at tilberede aftensmad. Du kan få støtte til at lave aftensmad, når det er din tur. Vi spiser aftensmaden sammen i den fælles spisestue.

På Haslevhus bor vi sammen som en familie. Det betyder, at alle hjælper hinanden med at få hverdagen til at fungere. Du har ansvaret for at rydde op og gøre rent på dit eget værelse. Vi er sammen om at gøre rent på fællesområderne.

En gang om ugen holder vi beboermøde og fordeler opgaver imellem os. Vi taler også om, hvordan vi har det, hvordan vi får hverdagen til at fungere og hvilke ønsker og forslag vi har til at forbedre alles trivsel.

Eksempel på en ugeplan. I huset hænger en stor whiteboardtavle, hvor alle aktiviteter for ugen skrives ind. De fleste aktiviteter er frivillige, men vi opfordrer alle til at deltage i det meste.

Hvis du har børn

Dine børn kan ikke bo på Haslevhus Kvindekrisecenter. Hvis du har hjemmeboende børn, som du skal have med dig ud af jeres hjem, kan du ringe til Lev Uden Vold på 1888.

Hvis det er foreneligt med din sikkerhed, tilbyder vi, at dine børn kan komme på et kort besøg og se dit værelse og huset du bor i. Du skal lave en aftale med din kontaktperson inden besøget. Vi hjælper med at gøre besøget så hyggeligt som muligt.

Vi hjælper dig også gerne med, hvordan du fortæller dine børn om din situation på en måde, der er alderssvarende, og så ærligt som muligt uden at skabe usikkerhed og utryghed for dem og dig. 

Vi hjælper dig også med at være i kontakt med relevante myndigheder, din kommune, Familieretshuset mv. for at sikre din relation til dine børn.

Hvis du medbringer dit kæledyr

Har du et kæledyr, du ønsker at medbringe, laver vi en individuel vurdering ved grundig samtale med dig.

Du har selv ansvaret for at passe dit kæledyr, og det må ikke være til gene for husets øvrige kvinder eller personale.
Vi laver altid en kæledyrskontrakt med dig. Hvis du ikke kan overholde kontrakten, kan vi bede dig finde alternativ pasning til dyret, mens du opholder dig på Haslevhus.

Vi bestræber os på at have aftaler med frivillige kæledyrspassere i lokalområdet.

Besøgende på Haslevhus

Af sikkerhedsmæssige årsager og af hensyn til de andre kvinder, skal besøg aftales med personalet.

Du kan altid besøge dine venner og familie, og forud for dit besøg taler vi din sikkerhed grundigt igennem. Vi skal dog af sikkerhedsmæssige årsager altid vide når du forlader huset og hvornår du forventer at være retur.

Betaling

Din hjemkommune har pligt til at betale for dit ophold på Haslevhus. Hvis din økonomi er tilstrækkelig til det, vil din kommune opkræve egenbetaling for dit ophold på Haslevhus.

Din kontaktperson på Haslevhus krisecenter kan hjælpe dig med ansøge om hel eller delvis fritagelse for egenbetalingen, hvis du har egne høje udgifter.

Længden på dit ophold

Et godt krisecenterophold varer imellem 4-6 måneder, men er meget afhængigt af din samlede situation. Du taler med din kontaktperson om hvad der skal til for dig, for at du kan komme videre fra krisecenteropholdet.

Vi sørger for at støtte dig hele vejen og med det du fortæller os at du har brug for hjælp og støtte til.

Kontakt Haslevhus Kvindekrisecenter

Køgevej 43

4690 Haslev

Telefon: 21 64 62 16

Ring i dag
til Haslevhus Kvindekrisecenter

21 64 62 16