Hjem Neuro Hjerneblødning genoptræning

Hjerneblødning genoptræning

Vi hjælper dig i dit eget hjem eller på vores neurocenter i Ringsted på Midtsjælland.

Genoptræning efter en hjerneblødning kan være vejen tilbage til dit gamle liv – eller et liv, der minder mest muligt om det, du har haft. Og vi kan planlægge din genoptræning efter, hvad det er allervigtigst for dig at kunne igen.

Det kan være, at du gerne vil

 • spise selv
 • bo selv
 • købe ind
 • dyrke din gamle sport
 • arbejde – på fuld tid

Alt efter hvad du savner mest, her efter du har fået en hjerneblødning.

Hvert år bliver 12.000 mennesker indlagt med stroke. Det svarer til 33 danskere om dagen. 15 % af disse er pga. en hjerneblødning.

Selvom hjerneskader ofte er alvorlige og stærkt invaliderende, har du også gode muligheder for at få mange af dine gamle færdigheder tilbage – med den rette genoptræning.

Hos Forenede Care Neuro i Ringsted har vi gode erfaringer med at genoptræne mennesker med hjerneblødninger, så de får flest mulige af deres funktioner tilbage igen.

Genoptræning efter hjerneskade er neurorehabilitering. Neurorehabilitering kræver, at vi løbende lever op til en række krav. Blandt andet skal vi have bestemte fagfolk ansat, så vi kan trække på flere forskellige kompetencer, alt efter hvad du har brug for undervejs i dit forløb. De skal alle have arbejdet specialiseret i mindst 3 år og deltage i mindst 10 neurorehabiliteringsforløb om året, hvilket er din garanti for vores faglighed.

Derfor består vores neurobehandlingsteam af følgende fagpersoner: Logopæder, ergoterapeuter, fysioterapeuter, socialrådgivere, sosu-assistenter, sygeplejersker, neuropsykologer og neuropædagoger. Alle fagpersoner arbejder tværfagligt og velkoordineret sammen om borgerforløbene. Det er et krav, når man laver neurorehabilitering.

Vi beskæftiger os ikke med andet end genoptræning og rehabilitering efter hjerneskader som hjerneblødninger eller blodpropper i hjernen. Og vi genoptræner og rehabiliterer både hos dig selv og  på vores private genoptræningscenter Ringstedhave i Ringsted på Midtsjælland. Derfor kender vi til alle sværhedsgrader og kan også hjælpe dig. Eller din ægtefælle, mor eller far.

Genoptræning efter hjerneblødning med fokus på din dagligdag

Netop fordi det er så forskelligt, hvad den enkelte gerne vil kunne igen, tilrettelægger vi hele din genoptræning efter, hvad der er vigtigst for dig og motiverer dig. Vil du gerne kunne bage igen, tager vi udgangspunkt i alle de funktioner, du skal bruge for at kunne bage:

 • Læse opskrift
 • Følge opskrift
 • Købe ind
 • Finde skåle m.m. frem
 • Lave dej
 • Indstille ovn
 • Pynte kage
 • Spise kage 😉

Alt sammen i den rigtige rækkefølge.

Alt efter hvad du kan, begynder vi med en eller to delopgaver og udvider i takt med, at du genvinder dine færdigheder. Både fysisk og kognitivt. Alene opgaven med at købe ind til at bage kan også deles op i mange delopgaver.

Så du forbedrer din livskvalitet, samtidig med at du lærer funktioner, du også kan bruge i andre sammenhænge.

Grundig afklaring før genoptræning efter hjerneblødning

Før vi aftaler et genoptræningsforløb med dig, kommer du til en gratis konsultation – evt. sammen med din nærmeste pårørende. Her har vi en grundig samtale, hvor vi spørger ind til, hvilke funktioner det vil være vigtigst for dig at få igen, og vi undersøger dig grundigt. For vi vil ikke stille dig noget i udsigt, som vi ikke tror på. Derfor kan du forvente at få vores ærlige, faglige vurdering af, hvad der vil være realistisk – både på kort sigt og på lang sigt.

Herefter planlægger vi dit behandlingsforløb, som enten foregår her på Forenede Care Neuro i Ringsted eller hjemme hos dig. Vi planlægger både, hvad du skal træne, hvornår træningen skal finde sted, og hvilken fagperson du skal træne med.

Ofte er genoptræning hjemme hos dig det bedste, fordi det betyder noget, at du kan træne, der hvor du skal kunne fungere i praksis.

Eksempelvis at

 • gå i din egen indkørsel
 • rejse dig fra din egen seng eller dit eget toilet
 • tømme din egen opvaskemaskine
 • åbne din egen dør

Eller hvad vi nu træner.

Du kan også kombinere den individuelle genoptræning med holdtræning med andre, der har de samme udfordringer som dig.

Her tilbyder vi faste hold med

 • Yoga og mindfulness
 • Arm-hold
 • Styrke og kondition
 • Holdtræningen planlægges ofte efter jer, der går i ambulant behandling, da de fleste deltagere er i døgnbehandling her – og dermed mere fleksible.

Det er også muligt udelukkende at benytte vores holdtræning.
Pris for holdtræning:

Klippekort 5 gange: 1500 kr.

Klippekort 10 gange: 3000 kr.

Pris for genoptræning efter hjerneblødning:

Ofte aftaler vi et forløb på 10 træningssessioner til 12.000 kr. Hertil kommer evt. kørsel a 5,5 kr./km fra Forenede Care Neuro, Ringsted.

Ring til udviklingskonsulent og teamleder, Dorte Dahl på 40 76 02 67, eller send en mail for at høre mere eller lave en konkret aftale.

Ringstedhave

Vil du vide mere om ambulant genoptræning?

Kontakt udviklingskonsulent og teamleder, Dorte Dahl

Telefon: 40 76 02 67

Ønsker du et opkald af os?

Vi ringer til dig inden for max 3 hverdage.

Person træner gang på løbebånd sammen med fysioterapeut
Forenede Care Neuro, Ringstedhave

Forenede Care Neuro er specialiseret i genoptræning efter hjerneskade

En fysioterapeut træner en ældre mands arm i en armrobot
Forenede Care Neuro

Download brochure om genoptræningsmulighederne

Mand i fyrrene træner balance på en lille trampolin i et træningslokale sammen med en fysioterapeut
Forenede Care Neuro

Hvordan andre har oplevet genoptræningen hos Forenede Care Neuro