Hjem Neuro For dig som borger Rehabiliterende bosted for unge med erhvervet hjerneskade

Rehabiliterende bosted for unge med erhvervet hjerneskade

Ringstedhave Botræning er for dig mellem 18-35 år med en erhvervet hjerneskade. Hos os bor du i egen lejlighed og får støtte af neuropædagoger og terapeuter til at komme til at leve et så selvstændigt liv som muligt.

Hvordan du bor

Personalet

Træningen

Botræning på Ringstedhave

Ringstedhave Botræning er for dig mellem 18-35 år, der har en erhvervet hjerneskade. Du bor på Ringstedhave i din egen lejlighed og er omgivet af et tværfagligt personale, der træner med dig ud fra dine særlige ønsker og behov.

Vi har 4 lejligheder og gode fællesområder både ude- og inde.

Målet er, at du kommer til at klare dig så selvstændigt som muligt i forhold til det liv, du gerne vil leve. Både mens du bor hos os og særligt når du flytter fra Ringstedhave.

Ringstedhave Botræning er et midlertidigt, men længerevarende tilbud. Et ophold kan variere fra 3 måneder til 1-2 års varighed. Opholdets længde bliver altid justeret i samarbejde med dig, dine pårørende og kommunen.

Vi træner, vejleder og støtter dig, så du lærer at klare dig selv bedst muligt i forhold til din dagligdag med personlig pleje, hverdagsaktiviteter, fritidsliv og evt. uddannelse eller arbejde.

Hvorfor Ringstedhave Botræning?

  • Fordi du vil være i et miljø, hvor fokus er på bo-, uddannelse- og jobafklaring, men også hvor du sammen med jævnaldrende og ligesindede kan udvikle dig socialt, kognitivt, psykisk og fysisk.
  • Fordi hverdagen er bygget op med henblik på at udvikle dig til at leve et selvstændigt liv, gennem ADL-træning, sociale fællesskaber og udvikle kompetencer til at bo i egen bolig.
  • Fordi vi arbejder ud fra dine ønsker om det gode liv, dine drømme og visioner.
  • Fordi vi lytter til dig, dine pårørende, dit netværk og sammen arbejder vi os hen til dine mål.
  • Fordi Ringstedhave Botræning er specialiseret i unge med erhvervet hjerneskade

Et typisk forløb

Rundvisning

Et typisk ophold hos os vil starte med, at du og dine pårørende kommer på besøg og får en rundvisning.

Her får du set lejlighederne og alle fællesområder. Du møder også en del af det personale, som vil komme til at omgive dig i dagligdagen.

Vi taler med dig om dine særlige behov og ønsker for opholdet. Vi er ambitiøse men også realistiske i forhold til målsætninger. Kort over parkeringsmuligheder ved Forenede Care Neuro, Ringstedhave
Se Ringstedhave indefra – her finder du en virtuel rundvisning.

Indflytning

De første par dage falder du på plads og lærer personalet og huset at kende.

Her kan du læse mere om, hvad du skal medbringe ved indflytning i din nye lejlighed.

Opstartssamtale

Din kontaktperson på Ringstedhave Botræning, holder en samtale med dig og sammen afklarer I, hvem du er, og hvad vi særligt skal fokusere på, mens du bor på Ringstedhave.

Vi taler eksempelvis om din familie og dit øvrige netværk, medicinhåndtering, dit behov for praktisk hjælp til rengøring og tøjvask, økonomi, din uddannelses- eller arbejdssituation og dine ønsker for aktiviteter og fritidstilbud.

Målsætning

Mens du bor på Ringstedhave Botræning har vi hele tiden dine og kommunens ønsker og behov i fokus.

Vi tager udgangspunkt i udviklingsplanen (UVP) i dagligdagen og indlemmer træning i alt hvad vi gør. Hos Ringstedhave er mottoet, at alt er træning.

Her kan du læse mere om, hvad de forskellige fagpersoner træner med dig.

Hverdagen

Du bor på Ringstedhave i op til 2 år.

Vi tilstræber, at du lever et ungdomsliv, der i videst muligt omfang ligner det, du ville have haft, hvis du ikke havde fået en hjerneskade.

Vi laver mad og spiser sammen, vi hygger foran fjernsynet, vi planlægger dagen, vi tager på udflugter, vi gør rent sammen og meget andet. Det kaldes almindelig daglig livsførelse (ADL).

ADL-træningen skal ruste dig til at kunne flytte egen lejlighed og leve dit liv, som du har lyst til med så lidt støttebehov som muligt.

Læs mere om træningen her.

Udflytning

Når tiden nærmer sig, at du flytter fra Ringstedhave Botræning hjælper vi dig også med dette.

Vi afklarer dine økonomiske rammer og dine boligforhold.

Vi evaluerer, hvad du har opnået, mens du har boet på Ringstedhave og hvad du kan og bør træne videre enten selv eller med hjælp.

Når du er fraflyttet Ringstedhave er du selvfølgelig altid velkommen til at kigge forbi, hvis du er i nærheden af Ringsted.

Har du spørgsmål?

Kontakt Anja Birk Christiansen, teamleder hos Ringstedhave Botræning

Ole Hansens Vej 7
4100 Ringsted

Telefon: 40 76 02 67